Æblekage

Ingredienser 
150 g smør i tern
250 g rørsukker
3 store æg
250 g kagemel
1,5 tsk. bagepulver
4 syrlige æbler, skrællet og skåret i tern
4 tsk. rørsukker
2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du
Dejen: Rør smør og sukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt. Sigt mel og bagepulver i dejen, rør den hurtigt sammen, og kom den i en smurt springform (22-26 cm).

Fyld: Æbletern blandes med halvdelen af sukker og kanel, fordeles over kagen og presses let ned i dejen. Den resterende sukker-kanel blanding drysses over kagen.

Bagetid
Kagen sættes midt i en 185 grader varm ovn. Kagen skal bage i 45-50 minutter. Afkøles på rist.

Serveringsforslag
Lunken med creme fraiche eller iskold flødeskum.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel