Bløde kaffeboller

Ingredienser til ca. 24 boller
Vi anbefaler røremaskine

1000 g fintsigtet stenkværnet hvedemel
100 g havregryn
90 g sukker
25 g salt
40 g gær
ca. 450 g vand (evt mere hvis dejen kan tage det)
200 g kærnemælk
80 g smør
40 g smagsneutral olie
10 g friskpresset citronsaft
 
Sådan gør du:

Hæld køligt vand i røreskålen, tilsæt gær og dernæst alle tørre ingredienser undtaget salt. Rør dejen let sammen, tilsæt olie, smør og salt og kør dejen færdig.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på bordet. Del den i klumper à ca. 80 g og form dem til boller.

Efterhæver lunt og tildækket til næsten dobbelt størrelse på bageplader beklædt med bagepapir, hvorefter de sættes i den forvarmede ovn. Du kan evt. pensle med æg pisket med et nip salt og en spsk vand, inden bollerne sættes i ovnen.
 
Bagetid:
ved 200 grader, varmluft, ca. 20 minutter. Afkøles på rist.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel
 
Hver fredag - sommer og vinter - er det muligt at købe friskbagte fuldkornsrugbrød, lyse brød, flere slags boller og kager - altsammen bagt på det stenkværnede Frydendalmel.  ​En af favoritterne er netop de bløde kaffeboller.
Om sommeren kan du nyde en kop kaffe med kage på plænen - om vinteren må du "nøjes" med at tage dit nybagte bagværk med hjem. Møllens Kaffestue og Brødudsalg ligger ikke langt fra Frydendal på Als. Læs mere om vore åbningstider her.