Eftermiddagsboller

Ingredienser til ca. 24 boller
Dejen er velegnet både til æltning i hånd og på maskine
150 g fuldkornsrugmel
100 g fuldkornsspeltmel
200 g fintsigtet Ølandshvedemel
550 g fintsigtet hvedemel
250 g yoghurt naturel
ca. 550 g vand
20 g øko.gær 
20 g salt
 
Sådan gør du:

Gæren smuldres fint i melet, yoghurt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes et par minutter. Tilsæt salt og ælt dejen til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen et lunt sted tildækket med et viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager et par timer afhængig af temperaturen i dit køkken.
 
Forvarm ovnen til 240 grader, varmluft.
 
Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den forsigtigt til en pølse. Del den i to lige store stykker, og del derefter hver halvdel på den lange led, så du ender med at have fire "strimler". Del hver strimmel i 6 stykker med din dejskraber, så du ender med at have 24 stykker. Hak lidt græskarkerner groft og bland med solsikkerkerner.

Tril stykkerne til boller og pres forsigtigt oversiden af bollen ned i din kerneblanding. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hvile 10-20 min. inden du sætter dem i ovnen.
 
Sæt pladerne i ovnen og smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen eller sprøjt samme mængde vand ind i ovnen med en sprayflaske.
Bag bollerne i 10 minutter. Vend så pladerne og bag videre i yderligere ca. 8-10 minutter til bollerne er gyldne.
 
Afkøles på bagerist og nydes til eftermiddagskaffe-the med gode venner, skønne børn og familie. 

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel