Fine speltboller

Ingredienser til 18 boller
750 g fintsigtet speltmel
90 g blødt smør
Ca. 500 g (5 dl) mælk
40 g sukker
15 g gær
10 g fint salt
Til pensling: 1 æg og 1 spsk. mælk

Sådan gør du
Gæren smuldres fint i melet, de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen blandes og æltes forsigtigt til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve lunt og tildækket til den når dobbelt størrelse.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord, del og form den til boller, som efterhæver til næsten dobbelt størrelse (de må ikke blive flade!) på bageplader beklædt med bagepapir.

Pisk æg og mælk sammen og pensel bollerne med blandingen, inden de sættes i den forvarmede ovn.

Bagetid
Ca. 15-18 minutter ved 200 grader varmluft.
Afkøles på rist.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel