Fint præriebrød

Ingredienser til 1 brød
500 g fintsigtet Manitobamel
Ca. 350-400 g (3,5-4 dl) vand
10 g salt
10 g gær

Sådan gør du

De to meltyper blandes grundigt, hvorefter gæren smuldres fint i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes til den er glat og elastisk, hvorefter den sættes til hævning lunt og tildækket til den når dobbelt størrelse. Dejen vendes ud på et meldrysset bord, og formes nænsomt, og uden at presse luften ud af den, til et brød, der drysses på toppen med lidt fuldkornsmel. Brødet efterhæver ikke, men sættes straks i ovnen.


Bagetid

Brødet bages ved 250 grader i ca. 18-20 minutter, hvorefter der skrues ned til 200 grader, og det bager færdigt i yderligere 8-10 minutter. Afkøles på rist.

Velbekomme!

 

Med lidt mindre gær, er dejen her også velegnet til langtidshævning.

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel