Frydendals grove Ølandsbrød

Ingredienser til 1 brød:
150 g fuldkorns Ølandshvedemel
350 g fintsigtet Ølandshvedemel
Ca. 350 g (3 ½) dl vand
10 g gær
10 g fint salt
Til pensling:
1 æg
1 spsk. vand

Sådan gør du:

De to meltyper blandes godt sammen, hvorefter gæren smuldres fint i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord, og fold og form den derefter til et brød, som efterhæver til næsten dobbelt størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pisk æg og vand sammen og pensel brødet med blandingen, inden det sættes i den forvarmede ovn.

Bagetid:

Ca. 40 minutter ved 200 grader. Afkøles på rist.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel