Frydendals knækbrud

Ingredienser
220 g havregryn (eller blandede flager af f.eks. havre, byg og rug)
15 g øko.gær
300 g koldt vand
100 g fuldkornsspeltmel eller kagemel
50 g smagsneutral olie
100 g blandede sesam-birkes-græskarkerner
6 g salt
 
Sådan gør du:

Start med at blande 220 g havregryn, 15 g øko.gær og 300 g koldt vand. Lad blandingen trække ca. 30 min.
 
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 
Nu tilsættes mel, olie, de blandede kerner og salt, og dejen røres grundigt sammen. Har du tid, kan du med fordel lade dejen hæve 1 time inden du fortsætter som beskrevet:
 
Del dejen i 3 lige store klumper og rul hver klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal rulles ud til maks. 2 mm tykkelse. Træk så forsigtigt det øverste papir af og skær dejfladen i strimler eller stykker efter ønske. Har du lyst kan du drysse dejen med f.eks. chili, sesamfrø eller fuldkornsrugmel, inden du sætter den i ovnen.
 
Bag dine knækbrud i ca. 18-22 min – eller til de er sprøde, gyldne og hårde. Bagetiden vil variere alt efter tykkelse og størrelse på dejfladen.
 
Afkøles på en bagerist, brækkes i stykker og opbevares i en lufttæt beholder.
 
Velbekomme!!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel