Grovbrød og boller

Ingredienser til 1 brød og 10 boller
150 g havregryn
400 g fintsigtet speltmel
450 g fuldkornsspeltmel
25 g gær
20 g salt
20 g sukker
3/4 dl (5 spsk.) olie
ca. 6,5 dl vand

Sådan gør du
De tørre ingredienser blandes, gæren smuldres i melet, og de øvrige ingredienser tilsættes. Ælt dejen i skålen, og lad den derefter hæve lunt til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på bordet. Del den i to. Form den ene halvdel til et brød. Resten deles og formes til boller.

Efterhæver på bageplader til næsten dobbelt størrelse (dejen må ikke flade ud!), pensles evt. med lidt kold kaffe, og sættes derefter i den forvarmede ovn.

Bagetid
Boller: ca. 15 minutter v. 200 grader varmluft
Brød: ca. 40 minutter v. 200 grader varmluft

Afkøles på rist.

Velbekomme!


Flere opskrifter med vores stenkværnede mel