Gulerodskage

Ingredienser til 1 kage bagt i en 22 Ø springform
150 g mørk farin
1 dl smagsneutral olie
2 store æg
160 g stenformalet kagemel
10 g øko.bagepulver
3 g salt
3 g kanel
190 g groft revet gulerod
3 g vaniljesukker
 
Citroncreme

200 g flødeost
70 g flormelis
15 g citronsaft
fintrevet skal af ½-1 øko.citron
 
Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 175 grader ved almindelig varme.
Farin og olie blandes, og æggene røres i et ad gangen. Rør grundigt.
 
Bland mel, bagepulver, salt, kanel og vaniljesukker, og hæld blandingen i dejen. Tilsæt gulerødderne og bland godt.
 
Hæld dejen i en godt smurt springform (Ø22) og bag kagen i ca. 40 min. midt i ovnen. Kagen er færdigbagt, når du kan stikke i den med en pind uden at der hænger noget ved.
 
Ingredienserne til citroncremen røres grundigt sammen, til massen er blank og glat. Vent med at pynte med citroncremen til kagen er helt kold.
 
Tip: Kagen holder sig rigtig godt på køl.
 

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel