Hvede

Hveden, som vi kender den i dag, er en krydsning mellem oldtidens urhveder og græsset ”gedeøje”. Urhveden blev først dyrket i ”landet mellem floderne” Eufrat og Tigris, det vi i dag kender som Iraq. Derfra spredte den sig gennem Mellemøsten til alle de gamle kulturer i Indien, Kina og Europa. I Danmark, hvor vi har dyrket hvede i ca. 6.000 år, er kvaliteten af den gode økologiske hvede, afhængig af både hvedesort og vækstforhold. For at få en god hvedehøst i hus, skal vækstsæsonen helst være varm og fugtig, og ugerne omkring kornets modning tørre og solrige. Så bliver hvedekernerne sprængfyldte med gluten – og når de i mølleriet formales på stenkværn, bliver melet det perfekte til brødbagning.
 
Hvede til kagemel har et lavt proteinindhold. Det betyder at dejen ikke skal æltes længe, og kagemelet gør også dine kiks, knækbrød og småkager ekstra sprøde og lækre.

Hver fredag - sommer og vinter - er det muligt at købe friskbagte fuldkornsrugbrød, lyse brød, flere slags boller og kager - altsammen bagt på det stenkværnede Frydendalmel. 
​Om sommeren kan du nyde en kop kaffe med kage på plænen - om vinteren må du "nøjes" med at tage dit nybagte bagværk med hjem. Møllens Kaffestue og Brødudsalg ligger ikke langt fra Frydendal på Als. Læs mere om vore åbningstider her.

ØKO. HVEDEMEL, FULDKORN
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1426 kJ / 341 kcal
Fedt i alt: 2,4 g
Mættede fedtsyrer: 0,3 g
Kulhydrat i alt: 74,1 g
Sukkerarter: 0,5 g
Kostfibre: 10,5
Protein: 12 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Groftmalede økologiske hvedekerner med kim og skal bevaret. Fuldkornsmel. Afvejes direkte fra stenkværn.
 
100% fuldkorn!


 

Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten
ØKO. KAGEMEL, AF HVEDE
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1476 kJ / 352 kcal
Fedt i alt: 1,6 g
Mættede fedtsyrer: 0,2 g
Kulhydrat i alt: 75,7 g
Sukkerarter: 0,5 g
Kostfibre: 3,7 g
Protein: 10 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Fintformalede økologiske hvedekerner med kim og skal. Grove skaldele 
er sigtet fra.
 
Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten

 
ØKO. HVEDEMEL, FINT SIGTET
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1476 kJ / 353 kcal
Fedt i alt: 1,6 g
Mættede fedtsyrer: 0,2 g
Kulhydrat i alt: 75,7
Sukkerarter: 0,5 g
Kostfibre: 4,8
Protein: 12 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Fintformalede økologiske hvedekerner med kim og skal. Grove skaldele 
er sigtet fra.
 
Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten