Manitobahvedens historie

Manitobahveden er gennem årtier kaldt verdens bedste brødhvede. Den dyrkes i den canadiske Manitobaprovins, hvor vidtstrakte prærier og et perfekt klima er naturens gave til de lokale farmere.

Her høster de det, de kalder ”præriens guld”: hvedekerner så rige på gluten, at de som mel er uovertrufne i enhver brødbagers køkken. Ordet Manitoba er afledt af Manitowapow - Cree-indianernes betegnelse for den del af prærien, som de engang betragtede som ”åndernes stræde”, og som i dag er centrum for hvededyrkningen i den canadiske provins.

Hver fredag - sommer og vinter - er det muligt at købe friskbagte fuldkornsrugbrød, lyse brød, flere slags boller og kager - altsammen bagt på det stenkværnede Frydendalmel. 
​Om sommeren kan du nyde en kop kaffe med kage på plænen - om vinteren må du "nøjes" med at tage dit nybagte bagværk med hjem. Møllens Kaffestue og Brødudsalg ligger ikke langt fra Frydendal på Als. Læs mere om vore åbningstider her.

ØKO. MANITOBAHVEDEMEL, FINT SIGTET
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1470 kJ / 350 kcal
Fedt i alt 2 g
Mættede fedtsyrer 0,5 g
Kulhydrat i alt 63 g
Sukkerarter 0,5 g
Kostfibre 6 g
Protein 16 g
Salt 0 g

Deklaration

Fintformalede økologiske kerner af hård rød hvede fra Manitoba med kim og skal. Grove skaldele er sigtet fra.
 
Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten
ØKO. MANITOBAHVEDEMEL, FULDKORNS
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1427 kJ / 338 kcal
Fedt i alt 2,2 g
Mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat i alt 58 g
Sukkerarter 0,9 g
Kostfibre 11 g
Protein 16 g
Salt 0 g
 
Deklaration
Groftmalede økologiske kerner af hård rød hvede fra Manitoba med kim og skal bevaret. Fuldkornsmel. Afvejes direkte fra stenkværn.
 
Et 100% fuldkornsprodukt!


 

Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten