Rugens historie

Rugen stammer fra ”den frugtbare halvmåne”, det område vi i dag kalder Irak. De robuste kerner spredte sig herfra til Nordeuropa, hvor det kolde klima og den korte vækstsæson passede godt til rugen.

I Danmark er rugkerner siden jernalderen blevet formalet til mel og brugt til de mørke, bitre rugbrød. Sammen med ruggrøden var de gennem århundreder hverdagskost for langt de fleste i Norden. Gæster udefra var ikke imponerede. Den romerske historiker Plinius den Ældre skrev for 2.000 år siden om nordboernes rug, at ”den gav en meget ringe føde, som kun tjener til at undgå sultedøden”.

Hver fredag - sommer og vinter - er det muligt at købe friskbagte fuldkornsrugbrød, lyse brød, flere slags boller og kager - altsammen bagt på det stenkværnede Frydendalmel.
Om sommeren kan du nyde en kop kaffe med kage på plænen - om vinteren må du "nøjes" med at tage dit nybagte bagværk med hjem. Møllens Kaffestue og Brødudsalg ligger ikke langt fra Frydendal på Als. Læs mere om vore åbningstider her.
 

ØKO. RUGMEL, FULDKORN
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1412 kJ / 337 kcal
Fedt i alt: 2,3 g
Mættede fedtsyrer: 0,3 g
Kulhydrat i alt: 77,1 g
Sukkerarter: 5,6 g
Kostfibre: 12,8 g
Protein: 8 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Groftmalede økologiske rugkerner med kim og skal bevaret. Fuldkornsmel. Afvejes direkte fra stenkværn.
 
Et 100% fuldkornsprodukt!




Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten