Rugboller

Ingredienser til 18 boller
350 g (3,5 dl) kærnemælk
350 g (3,5 dl) vand
40 g gær
400 g fuldkornsrugmel
500 g fintsigtet hvedemel
15 g salt
15 g sukker
Til pensling: 1 æg med 1 spsk. mælk eller kold kaffe

Sådan gør du

Opløs gæren i vand og kærnemælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Ælt dejen godt på et meldrysset bord og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på bordet. Del den i to, og del og form hver halvdel til boller som fordeles på bageplader beklædt med bagepapir.

Efterhæver lunt og tildækket til næsten dobbelt størrelse. Herefter pensles bollerne og drysses med rugmel, inden de sættes i den forvarmede ovn.


Bagetid
Ca. 30 minutter ved 200 grader almindelig varme.
Afkøles på rist.

Velbekomme!


Flere opskrifter med vores stenkværnede mel