Scones med sultanas

Ingredienser til 12-15 scones
150 g smør
600 g stenformalet fintsigtet speltmel
150 g lyst rørsukker
40 g øko.bagepulver
280 g sultanas (rosiner)
190 g fløde 48% eller almindelig piskefløde
190 g sødmælk
Til pensling: 1 æg pisket med et nip salt
 
Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 220 grader, almindelig varme.
Gnid smørret ud i melet  og tilsæt sukker og bagepulver, samt rosiner og bland godt. Herefter tilsættes fløde og mælk og dejen blandes til den er sammenhængende. Drys lidt mel på bordet og tag dejen ud på bordet. Tryk den flad, fold den, tryk den flad og fold igen. Gentag indtil du har en firkant (næsten rektangel) foran dig. Drys lidt mel på over- og underside af dejen og lad den hvile på køl i 15 minutter.
 

Drys lidt mel på bordet og rul nu dejen forsigtigt ud til den er ca. 3 cm tyk. Skær så dejen i 12-15 lige store stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke ligge for tæt sammen, da dejen ”flyder” lidt ud. Mangler du plads er det bedre at anvende 2 bageplader, og bage ved varmluft (husk at sænke temperature til 190 grader).

Pensl med æg. Vent 2 minutter og pensl igen.

Sænk så temperaturen i ovnen til 200 grader og sæt dine scones i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter til de er smukt gyldne på både over- og underside. Afkøles på rist.
 
Nydes som de er, eller halveret og smurt med koldt smør.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel