Sødmælksfranskbrød

Ingredienser 
500 g fintsigtet hvedemel
60 g blødt smør
Ca. 350 g (3,5 dl) sødmælk, let lunet
25 g sukker
15 g gær
10 g fint salt
Til pensling: 1 æg og 1 spsk. mælk

Sådan gør du

Gæren smuldres fint i melet, de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Skrab dejen ud på et meldrysset bord, slå den ned, og form den derefter til et brød, som efterhæver til dobbelt størrelse (under klæde) på en bageplade beklædt med bagepapir.
 

Pisk æg og mælk sammen og pensel brødet med blandingen, inden det sættes i den forvarmede ovn.


Bagetid
Ca. 40 minutter ved 200 grader.
Afkøles på rist.

Velbekomme!

Flere opskrifter med vores stenkværnede mel