Spelt

Spelt er en af verdens ældste hvedesorter. Den store interesse for nordisk gastronomi og oprindelige råvarer har givet den gamle kornsort en velfortjent renæssance. Som en af ”urhvederne” har kernerne et naturligt højt indhold af protein, herunder gluten. Spelten er derfor velegnet til brødbagning, hvor gær eller surdej bruges som hævemiddel. Spelt er gennem århundrede blevet fremhævet for sine mange gode egenskaber – f.eks. skrev en af middelalderens store personligheder, Hildegard af Bingen:
”Spelt er den bedste kornart: varm, rig på næring, og mildere end andre korn. Den opbygger en stærk krop og sundt blod, og gør menneskets ånd varm og lykkelig”.

Hver fredag - sommer og vinter - er det muligt at købe friskbagte fuldkornsrugbrød, lyse brød, flere slags boller og kager - altsammen bagt på det stenkværnede Frydendalmel. 
​Om sommeren kan du nyde en kop kaffe med kage på plænen - om vinteren må du "nøjes" med at tage dit nybagte bagværk med hjem. Møllens Kaffestue og Brødudsalg ligger ikke langt fra Frydendal på Als. Læs mere om vore åbningstider her.

ØKO. SPELTMEL, FULDKORN
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1580 kJ / 377 kcal
Fedt i alt: 3 g
Mættede fedtsyrer: 0,3 g
Kulhydrat i alt: 73 g
Sukkerarter: 0,5 g
Kostfibre: 8,8 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Groftmalede økologiske speltkerner med kim og skal bevaret. Fuldkornsmel. Afvejes direkte fra stenkværn.
 
100% fuldkorn!



 
Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten

 
ØKO. SPELTMEL, FINT SIGTET
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1580 kJ / 377 kcal
Fedt i alt: 2,5 g
Mættede fedtsyrer: 0,2 g
Kulhydrat i alt: 75 g
Sukkerarter: 0,5 g
Kostfibre: 4,3 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
 
Deklaration
Fintformalede økologiske speltkerner med kim og skal. Grove skaldele er sigtet fra.
 
Afvejes i poser à 1 kg til detailsalg.
 
Allergener
Gluten